2011-11-28 17:17:03• hírek • Balog Anita

Ülésezett Szatmár Megye Tanácsa

Pénzt kapott az Olimpia, kölcsönt az új Sürgősségi és vita volt a szuperbuldózer kifizetése kapcsán.

Hétfőn 14 órai kezdettel tartotta soron következő ülését a Szatmár Megyei Tanács. A tanácsosok elé 19 határozati pont került, melyek nagy többsége egyöntetűen megszavazásra került.

Nem volt ellenszavazat például az Olimpia focicsapatnak adott összeg kapcsán, ugyanis szükség volt egy kis anyagi segítségre ahhoz, hogy tartozások nélkül kezdődjön az új év a labdarúgócsapat számára. Szilágyi István, az Megyei Labdarúgó egyesület (MLE) elnöke a szatmár.ro-nak elmondta, elsősorban az utazási költségek, az idegenben lejátszott mérkőzésekkel járó kiadások miatt volt szükség a kis kisegítésre - ami összegben 90 ezer lejt jelent.

Csehi Árpád Szabolcs, a megyei tanács elnökének elmondása szerint az Olimpia csapatán igazán látszik, hogy csak szatmáriak alkotják: a kitűnő eredmény azt igazolja, hogy a hazaiakból álló közösség - játékosok és edzők egyaránt - nagy lelkesedéssel dolgozik. A tabellán az előkelő második hely pedig segít az alap célkitűzés megvalósításához: ahhoz, hogy a jó játékosokra felfigyeljenek magasabb ligában játszó klubok, s az Olimpia egyfajta ugródeszka legyen a tehetséges fiatalok számára.

Nem volt viszont teljes egyetértés a szamosdobi szeméttározón működő gépek kifizetése kapcsán. Feltevődött ugyanis a kérdés, hogy törvényes lenne-e, ha a határozatban szereplő gépek - többek között egy nagy teljesítményű szeméttaposó  - árából a megyei tanácsra eső részt kifizetik, még mielőtt a Környezetvédelmi Minisztérium kiutalná a rá eső, az ár 75 százalékát kitevő összeget.

A szerződés szerint a gépek átvétele és üzembe helyezése után kellene kifizetni a 2 millió lejes árat, ám a minisztérium jelenleg nem rendelkezik a megfelelő összeggel. Csehi Árpád szerint azért lenne fontos a megyei tanácsra eső rész kifizetése, hogy  törlesszenek az értékből, s ezzel kerüljék el a szerződésben feltüntetett, esetleges késedelmi kamat kifizetésének kötelezettségét. Végül abban egyeztek meg, hogy a Környezetvédelmi Minisztériumtól kért dokumentum alapján - miszerint rendben folyt a beszerzés, üzembe helyezték a gépeket, csak ők még nem tudják utalni a pénzt - kifizetik a Megyei Tanácsra háruló összeget. A tanácsülésen jelen volt Claudiu Ardelean, a szeméttározó vezetője is, aki elmondta: a taposógép kiemelkedően hasznos, ugyanis a szemét elhelyezését jóval hatékonyabbá teszi. Ennek következtében a most használt 1-es számú cellába elvileg a megye 5 évi szeméttermelése férne el, ám a gép segítségével akár 8 évnyi szemét tárolására is megfelel ez a cella.

Egyöntetű volt a döntés a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórháznak adott, gyakorlatilag kölcsönnek számító összegről. Az egészségügyi intézményben felújítási munkálatok zajlanak EU-s támogatással. Jelenleg a műtő felújítása van soron, viszont az utófinanszírozásos rendszerben előre kell előteremteni a munkálatok árát, ezért a tanács kölcsönadta a szükséges összeget, amit a finanszírozás utalását követően visszatesznek majd a Szatmár Megyei Tanács kasszájába.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: